Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

η παραδεισένια χώρα

( ένα παραμύθι για ΜΕΓΑΛΟΥΣ και μικρούς )


Μια φορά κι έναν καιρό ...
ήταν μια πολύ όμορφη χώρα , με πολύ ωραία θάλασσα , και ήλιο .
Όλοι ζήλευαν αυτήν την ωραία χώρα , και προσπάθησαν πολλές φορές να τη κατακτήσουν .
Αν και δεν είχε τόσο μεγάλο πληθυσμό όπως οι εχθροί της , πάντα αντιστέκονταν , και ποτέ δε μπόρεσαν να την κάνουν δίκη τους .
 Αυτό κακοφάνηκε στους κακούς ανθρώπους που είχαν μάθει να τα έχουν όλα ιδιοκτησία τους , και προσπαθούσαν να βρουν  διαφορετικούς τρόπους για να τη κάνουν δίκη τους , και έλεγαν μεταξύ τους ...
   - Μα είναι δυνατόν να μην είναι δική μας ?
   ... Μια τέτοια  παραδεισένια χώρα ? μια χώρα που έχει τόση θάλασσα , ήλιο ,  δέντρα , ποτάμια , χρυσό , πετρέλαιο , φυσικό και ορυκτό πλούτο , και προπάντων τέτοια ιστορία και πολιτισμό , να μην είναι δική μας ? και όλος ο πλανήτης ορκίζεται στο όνομα του ΕΛΛΗΝΑ Ιπποκράτη ? 
     Τότε ο πιο κακός σκέφτηκε ότι υπάρχει τρόπος
- θα στείλουμε κάποιους που θα τους δώσουν και πιο πολλά από αυτά που θέλουν  .
- Μετά αφού θα τα έχουν πάρει , θα τους πουμε ότι τα χρωστάνε σε εμάς  . Ύστερα αφού θα βρεθούν σε δύσκολη θέση , θα τους στείλουμε το πιο κακό μας που θα τους πει : " Λεφτά υπάρχουν " , και θα τον βάλουν να τους κυβερνήσει . Μετά όλα είναι εύκολα ....
  - Αφού θα τους κυβερνάει θα κάνει ότι θέλει , και όσο και να του φωνάζουν δε θα τους ακούει .
  - Αφού κάνει αυτά που πρέπει να κάνει , για να φανεί ότι δεν είναι μαζί μας , θα κάνει εσκεμμένα μια γκάφα . Μια γκάφα που όλοι θα αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να τη κάνει  και θα τον κατηγορήσουμε εμείς πρώτοι , για να φανεί ότι είναι εχθρός μας .
  - Αφού γίνει και αυτό , στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο , που δε θα μπορούν ούτε να κάνουν εκλογές , ούτε να αργήσουν να μείνουν χωρίς λεφτά ...τότε θα είναι αναγκασμένοι να μας αφήσουν να ορίσουμε εμείς ποιος θα διοικήσει τη χώρα χωρίς να τον έχουν ψηφίσει εκείνοι και θα γίνουν όλα δικά μας .
   
Έτσι και έγινε ...
....  μόνο που δε ξέρουμε ακόμα
.... αν έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: